Kézműves portékák

 

Bedő Anikó, Minorics Tünde, Polgár Zsuzsa – Míves Mag Műhely – kézműves termékek

A Pannon Kultúra Alapítvány (Pécs) nagy jelentőséget tulajdonít a magyar népművészeti hagyományok ápolásának, illetve átörökítésének. A Míves Mag Műhely társulata és mesterei révén az érdeklődők a régiek élő tudását, érték és szépség alternatíváit fedezhetik fel. A kézműves műhely az egyéniség és egyediség jegyeivel a természetes anyagok időtlenségét, korszerűségét hirdeti, az örök tudást hordozó emberi kéz nyomát közvetíti. Őrzi a technikai művességet, mívességükben az elődök tiszteletét, megfogalmazza azok szellemi érvényességét is. A művészeti műhely részt vállal a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány művészeti, hagyományőrző és kultúraközvetítő tevékenységében is.

Honlap: http://mivesmagmuhely.blogspot.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/mives.muhely?fref=ts

Hollenbach Gabriella & Kövesdi Miklós – Gabi Cekkere – kézműves termékek

Gabi mindennapjairól, kedvteléseiről, evéseiről:
ételek,ékszerek,élmények,gyerekek,borok,virágok,barátok,babzsákok,növények, állatok.

Keresd a fényképalbumokban és Facebookon.

Telefon: +3630/348-2675
E-mail: gabicli65@gmail.com 

Kakas Tilla – SzappAnna – szappankészítő

A SzappAnna természetes alapanyagokból készült kézműves natúr kozmetikumok. Nevüket Anna kislányomról kapták, ezért a kollekció minden darabját a szeretet járja át. Szappanjaim receptjét úgy állítottam össze, hogy azok a lehető legjobb hidratáló, ápoló tulajdonságokkal rendelkezzenek.

Termékeim minőségi összetevőket és 100%-os illóolajokat tartalmaznak. A szappanok egy része kecsketejjel készül gyógynövények felhasználásával, mely nemcsak az ekcémára hajlamos bőrre jelenthet gyógyírt, hanem a száraz, irritált bőr ellenszere is lehet.

A szappanok másik része teafőzet felhasználásával készül, hogy így tegye hatékonyabbá a hatóanyagok és gyógynövények bőrbe való bejutását.

Termékeim között az érzékeny bőrtől a zsíros, problémás vagy érett bőrön át szinte minden bőrtípusra és bőrproblémára megtalálható a megfelelő szappan.

A termékeim tartósítószertől mentesek és egyéb káros adalékokat sem tartalmaznak.
Szappanjaim készítése, vágása és csomagolása is kis tételben, kézi alkotással, gondos recept kiválasztással történik.

Egyedi megrendelésre is készítek szappanokat, a megfelelő illat, szín, és forma kombináció kiválasztásával.
Lájkold a Facebookon!

Molnár Edit  –  készségfejlesztő

Somogyvári Sándor – fa-kézműves

Cserkúton élek, nyugdíjas vagyok, és most már sok éve, hogy szabadidőmben szívesen készítem fából készült konyhai kis eszközeimet. Ezeket először mint ajándéktárgyakat adtuk vendégeinknek, mert a családunk falusi turizmussal foglalkozik. A nagy sikeren felbuzdulva most már sokféle fakanalat, kenőkéseket, villákat, lapátokat, kis fűszerkanalakat és megrendelés alapján sok minden mást is készítek. Az eszközök különféle keményfából készülnek.

Tel.: +36-30/969-2263

 Pallosné Erika – textil mágus

Három éve kezdtem el foglalkozni textillel, elsősorban barátaim és rokonaim bátorítására.
Textilből készült állatfigurákat, ajándékokat, dísztárgyakat, valamint textil-só ajtótámasz figurákat árusítok.

Tel.: +36-20/805-0114
E-mail: szpallos@gmail.com

Tóth Árpád  faforgácsoló

Lukács Andrea – Szappandi – szappankülönlegességei

Hobbim a szappanok készítése,  szabadidőm nagy részében ezeket tervezem, recepteket próbálok ki, kísérletezem.  Mint annyian, mi is bőrproblémával küszködtünk a családban, áttértünk  sok területen a természetes termékekre és szappanokra, s kezdeti bukdácsolás után  idővel igazi szappan-szerelem lett belőle.  Így indult a Szappandi.

Kizárólag természetes hozzávalókkal  dolgozom, színezéknek gyógyteákat, szárított növényeket, fűszereket használok, ezért a szappanjaim halványabbak, mint a bolti szappanok, de én szeretem ezt a pasztell színvilágot.  Sajnos a természetes színezők használata hiányában le kell mondanom az igazán erőteljes színekről, viszont cserébe az enyém a tudat, hogy teljesen természetes szappant készítettem Nektek.

Bővebb információért látogass el a honlapomra, vagy írj Nekem: lukiandi@gmail.com!

Varga Árpádné Géczi Ilona – textilműves

Pécsett élek 5 hónapja nyugdíjas vagyok, így van időm textillel foglalatoskodnom. Szívesen teszem, mert annyi mindent lehet készíteni belőle. Az Orfűi Helyi Termék és Kézműves Piacon foltvarrással készült terítőket, használati tárgyakat /táskákat/, textil játékokat árusítok.

Tel.: +36-70/374 – 9170 , +36-72/332-413
E-mail: vargaarpadne@gmail.com

Veressné Antal Ágnes – fűzfonó

1999-ben alkalmam adódott megtanulni a fűz kosárfonás és fonott bútor készítés alapjait, azóta folytatom és tanulom a mesterséget.

Számomra olyan változatos tevékenység ez, amiben kiteljesedhetek, használhatom alkotó fantáziámat, ötvözhetem faiparban szerzett ismereteimet a fonás adta lehetőségekkel.

Fonásaimat főzött, hántolt amerikai fűzvesszőkből készítem, kiegészítőként általában fenyő-, hárs-, dió-, cseresznyefát, rétegelt lemezt, bőrt, fagyöngyöket, terméseket használok, de minden anyagot kipróbálok, ami felkelti az érdeklődésemet.

A kész tárgyakat néha pácolással színezem, de általában saját meleg színét meghagyva, csak színtelen lakkal kezelem, vagy kezeletlenül hagyom, mert a jól kezelt vessző selymesen fénylő, szép felületet ad lakkozás nélkül is.

Szeretettel várom fonott tárgyaim és egyéb termékeim leendő gazdáit.

Elérhető vagyok szigetvári otthonomban, és kézműves vásárokon.

Tel.: 06-70/292-5868
E-mail: gorbice56@gmail.com

Reklámok