Új helyi termék előállítóval gazdagodott Orfű

GINOP 5.1.3-16-2017-00033 Társadalmi vállalkozások ösztönzése

“Zöld-Aktívval természetesen!”

A Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet a GINOP 5.1.3-16-2017-00033 azonosítószámú Társadalmi vállalkozások ösztönzése c. projekt keretén belül egyéb szolgáltatásai mellett helyi termékek előállításával is hozzájárul a hátrányos emberek foglalkoztatásához.

A Szövetkezet küldetése, hogy a Baranya megyei Orfű és a környékbeli falvak tartósan hátrányos helyzetű lakosai számára az eddigi szinte kizárólag szezonális lehetőségek mellett, hosszú távú, tartós foglalkoztatást valósítson meg. Célja olyan szolgáltatási csomag kialakítása, melynek keretében megvalósulhat az egész évben való foglalkoztatás biztosítása a szociális szövetkezet tagjai számára.

Mivel Orfű országosan igen kedvelt turisztikai terület, ezért a Szövetkezet elsősorban a helyi gasztronómiai és turisztikai érték növelésére fókuszál, a célcsoport által előállított helyi termékekkel. A Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet a projekt alatt saját termékek bevezetését tervezi, melyek helyi alapanyagból, helyi munkaerővel készülnek. Emellett meglévő szövetkezeti szolgáltatásaik (női és férfi kisegítő munka, park- és zöldterület gondozás, karbantartás, faipari és ácsmunka) közül bizonyos tevékenységeket más cégek, szervezetek számára is elérhetővé tesznek.

A projekt keretén belül foglalkoztatott célcsoport az a 7 munkavállaló, akik nagyrésze a munkaerőpiacon hátrányos helyzetűnek számít (álláskereső, 50 év feletti). Számukra a foglalkoztatás mellett folyamatos szakmai és mentális képzéseket is szerveznek a projekt keretén belül.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetés támogatásával valósul meg a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) keretén belül 2017.06.01.-2019.02.28. között.

Reklámok

Oszd meg velünk a gondolataid!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s